6- برداشتن توشه و خوراك زياد، براى سفر

در روضه كافى از امام عليه السلام نقل شده است كه فرمود:
من شرف الرجل ان يطيب زاده اذا خرج فى سفره
از شرافت انسان آن است كه زاد و توشه خود را از بهترين چيزها انتخاب كند.يا به عبارت ديگر: از بزرگوارى شخص است كه توشه خود را پاكيزه و نيكو گرداند هرگاه براى سفر خارج شود.
در همين صفحه از امام ششم روايت شده است كه فرمود:
كان على بن الحسين عليه السلام اذا سافر الى الحج و العمرة تزود من اطيب الزاد من اللوز و الشكر و السويق و المحمص ‍ و المحلى
حضرت على بن الحسين ، زين العابدين ، در سفر حج عمره خود بهترين خوراك را تهيه مى كرد؛ از قبيل : بادام ، شكر، آرد، خوراكيهاى آماده شد0 (مانند كنسروهاى لوبيا و نخود) و انواع شيرينيها.
امام صادق عليه السلام فرمود: مروت و جوانمردى دو نوع است : مروت حضر؛ (كه در انسان در خانه خويش است ) و مروت در سفر.
مروة الحضر: فتلاوة القرآن و حضور المساجد و صحبته اهل الخير و النظر فى الفقه .
جوانمردى در وطن به خواندن قرآن و حضور در مساجد و همنشينى با نيكان و مطالعه مسائل فقهى است .
و اما مروت در سفر: فبذل الزاد فى غير ما يسخط الله و قلة الخلاف على من صحبك و ترك الرواية عليهم اذا فارقهم .
اما جوانمردى در سفر ابتدا، بذل و بخشش ‍ خوراك است (در موردى كه موجب خشم خدا نباشد) و كمتر مخالفت كردن با همسفران در تصميم گيريها و از همسفران خود بدگوئى كردن بعد از مفارقت .
حاج ميرزا خليل كمره اى مى نويسد :
تاريخ ثبت كرده است كه بانوى اهل بيت ، سكينه بنت الحسين عليه السلام براى تجليل از مقام برادر والاگهرش ، امام زين العابدين عليه السلام ، در يكى از سفرهايش به سوى خانه خدا، سفره اى بست كه هزار درهم خرج آن كرده بود؛ امام هم ، تمام همسفرها را در منزل اول بر سر اين سفره پذيرايى نمود و مازاد آن را در بين مسافران تقسيم كرد.
اين عمل بانوى اهل بيت ، دختر امام و خواهر امام مقرون باصحه و انفاذ امام حجت هست كه در اين سفرها هر چه بهتر و بيشتر بايد خرج شود.
پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله هم در حج ، چند شتر قربانى كرد.

هیچ نظری موجود نیست: