مطالب این کتاب جریان واقعی فردی به ظاهر مومن و مقدس است که سال ها در مدار امور مذهبی و دینی بود ومتاسفانه بخاطر بی توجهی هایی که به اهداف ادعیه و اذکار و اعمال داشت کم کم به چنان خواب عمیقی فرو رفت که از حقیقت دین و علت وضع احکام و .. غافل گشت .
او آنچنان اعمال عبادی را با حرص و ولع انجام می داد که انگار خداوند او را برای انباشته کردن رکعات نماز و سجده های طولانی و روزه های پر مشقت آفریده است .آری او به خواندن دعا عادت داشت ولی خواب هم بود علامت خوابش این بود که به همان اندازه که برای خواندن نماز و گرفتن روزه حرص می زد بیشتر از آن به زرق و برق دنیا محبت داشت و حاضر بود برای حفظ منافع دنیوی اش هر کلاه شرعی را در معاملات بسازد و اگر منافع مادی اش اقتضا می کرد بی مهابا هر گناهی را انجام دهد . بلی تعجب نکنید و نگوید مگر ممکن است کسی مقید به اعمال عبادی باشد ولی خواب هم باشد . حالا که هست و اگر خوب هم بنگریم زیاد هم هستند کسانی که اصلا نمی دانند هر یک از اعمال و عبادات و اذکار به منزله استارت حرکت انسان به سوی کسب صفاتی که خدا برای می خواهد است و باید با این داروها و غذاهای معنوی صفات رذیله را مداوا نمایند بلی آن ها چون نمی توانند دست از اعمال عبادی بکشند همه آن ها را ممکن است از روی عادت یا ریا و بالاخره بی روح انجام دهند ولی چه سود ؟
چه فایده ای در نمازی است که تاثیری در در آدم شدن انسان نداشته باشد ؟ روزه ای که تقوا را در روح روزه گیرتثبیت نکند مگر چیزی جز گرسنگی و تشنگی هم در پی دارد ؟
اگر کسی بیدار باشد و بداند باید آدم باشد سجده طولانی اش می تواند ارزشمند باشد و روزه اش باعث تقویت تقوایش گردد و رکعات نمازش او را به معراج برد . ولی چرا این چنین نیست ؟
چرا نماز خوان زیاد است ولی معراج رونده کم ؟
چرا روزه گیر زیاد است ولی با تقوا کم ؟
جوابش این است :
از وقتی مسوولین بیدار نگهداشتن جامعه کمتر به وظیفه شان عمل کردند مردمی که عادت به اعمال عبادی داشتند عبادات را بدون توجه و هدف و قصدی که برای آن وضع شده است انجام دادند .
آری روحانی از اسمش پیداست که باید روح شناس باشد .اگر روحانی نه روح را بشناسد ، نه امراضش را بتواند تشخیص دهد نه راه درمان آن را بلد باشد آیا جا دارد که مردم مبتلا به امراض مختلف روحی شوند و فقط عمل نماز و روزه و حج و ... را بی روح و بی محتوا و در نتیجه بی اثر انجام دهند ؟!
ای کاش روحانی فقط برای بیدار کردن نه برای انتفاع ، روضه خوانی کند و منبر برود .
اصل جریانی که در این کتاب گفته شده چند سال قبل در مشهد مقدس به وقوع پیوست و اینجانب آن را با مختصر توضیحات بیشتری نوشتم که جامع مطالبی درباره مرحله یقظه باشد چون این مرحله آغاز سیر و سلوک و تذهیب نفس است و کسانی که تمایل پاک کردن روحشان داشته باشند لازم است این مطلب را خوب بدانند و شرایطش را در خود پیاده کنند و با آمادگی و آگاهی بیشتری در راهی که مورد تایید آیات قرآن و روایات معصومین ( ع ) است گام نهند .
در پایان چند سوال درباره مطالب کتاب نوشته شده که اگر مایل باشید برای این که توان خود را برای شروع به تذهیب نفس بسنجید می توانید به آن ها پاسخ دهید .
امیدوارم خدای تعالی همه ما را جزو کسانی قرار دهد که بتوانیم آثار غفلت را در همه جا از بین ببریم و مردم را متوجه حقیقت دین نمائیم که وجود مقدس امام زمان ( ع ) هستند تا زمینه ظهور آن حضرت بیش از گذشته فراهم گردد .
انشاء الله
مشهد مقدس - 27 رجب 1425
محمد حسن گنجی فرد
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر